Verzorgingshuizen in Amsterdam kennen wachtlijsten, er zijn onvoldoende (thuis)zorg medewerkers en ouderen worden gemotiveerd om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Omdat niet iedereen, vanwege hun persoonlijke situatie, even zelfredzaam of mobiel is, ondersteunt Lokaal & Sociaal hen met het Sociaal Service Centrum, met als doel het leven thuis te vergemakkelijken en bij te dragen aan het gevoel van vrijheid.

Zodoende kunnen Amsterdamse ouderen langer zelfstandig blijven wonen en nog steeds de vertrouwde boodschappen en ondersteuning thuis blijven ontvangen.

De stichting

Behalve het ondersteunen van Amsterdamse ouderen, richt Lokaal & Sociaal zich met haar stichting op het bieden van handvatten aan Amsterdammers die deel uit willen maken van de Amsterdamse arbeidsmarkt.

Zo bieden wij werkplekken op onze administratie aan herintreders en mensen met een lichamelijke- of psychische beperking en werken er statushouders mee bij onze inkoop, die zodoende de taal en Amsterdamse maatschappij leren kennen.

De hoogste eisen stellen we echter aan medewerkers die bij u thuis komen; iedereen is sociaal vaardig, vertrouwd, dienstbaar en bovenal gescreend door justitie en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Met uw keuze voor Lokaal & Sociaal bent u dus niet alleen gegarandeerd van vertrouwde ondersteuning thuis, ook draagt u bij aan het creƫren van kansen voor Amsterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ondersteund

Mede dankzij steun van de volgende partijen kunnen wij onze werkzaamheden verrichten: Stadsdeel Noord, Stadsdeel Zuid, Gemeente Amsterdam.

Meer informatie over het Sociaal Service Centrum

Lees meer over de boodschappenservice , de klusservice, de schoonmaakservice, de wasservice, de communicatieservice of ervaar zelf het gemak van het Sociaal Service Centrum en word klant.

word lid van de Lokaal & Sociaal boodschappenservice

Waarom

Lokaal & Sociaal hecht waarde aan het ondersteunen van de Amsterdamse maatschappij. Waarom we dit doen leggen wij u graag uit.

Lees meer

Voor wie

Het Sociaal Service Centrum van Lokaal & Sociaal biedt ondersteuning aan Amsterdamse ouderen van 65 jaar en ouder.

Lees meer

Het team

De mensen achter Lokaal & Sociaal zetten zich met passie in om u optimaal te ondersteunen. Ontmoet onze steunpilaren.

Lees meer